İftar Bağışı

Afrika’da yaşanan zorluklar ve kuraklık göz korkutuyor, Hanan vakfı bölgede yaşanan açlık ve sağlıklı beslenme sorununu bir nebzede olsa hafifletmek için bölgede bulunan köyler ile medrese ve yetimhanelerde düzenli olarak iftar & yemek sofraları kuruyor.

Afrika İftar Bağışı

Afrika yaşanan kıtlık, su sorunları ve kuraklık nedeni ile en çok zorluk çeken bölge konumunda, burada yaşayan kardeşlerimiz sağlıklı beslenme ve karnını temiz yiyecek ile doyurma noktasında ciddi sıkıntılar çekiyor. Hanan vakfı  2003 Yılından bugüne hayır severlerin destekleri ile Afrik’da iftar ve yemek sofraları kuruyor.

Yemek Bağışı Afrika’ya Umut Oluyor !

Yemek ikram etmek dinimiz ve kültürümüzde çok önemli bir yere sahiptir. Evimize veya yanımıza bizi ziyarete gelene ilk olarak aç mısın diye sorarız. Dinimizde de yemek ikram etmek ve açları doyurmak faziletli ameller arasında görülmüş ve tavsiye edilmiştir.

Yemek ikram etmek hakkındaki hadis-i şerifler;

“Allahu Teâla kıyamet gününde kişiye:”Ey Ademoğlu!Acıkmıştım,bana yemek yedirmedin.”der.Kişi:”Sen alemlerin Rabbisin,ben sana nasıl yemek yedirebilirdim?”deyince,Allahu Teâla(c.c):” Din kardeşin acıkmıştı,ona yemek yedirseydin,bana yedirmiş gibi olurdun.”buyurur.(Müslim)

“Cennette bir takım köşkler vardır. Dışları içlerinden ve içleri de dışlarından görünmektedir. Bu köşkler yumuşak konuşan, Allah için yediren ve halk uykuda olduğu zaman kalkıp namaz kılanlar içindir.” (Tirmizi)

Afrika’da Yemek İkram Etmek

Sizlerde Afrika’da bir sofram olsun orada hayatı zorluklarla geçen bir müslümanın sofrasında benim yemeğim olsun isterseniz Hanan vakfı aracılığı ile iftar ve yemek bağışı yapabilirsiniz bir yemek bedeli 100 Tl’dir. İsterseniz bir yemek, bir sofra veya bir köy iftarı şeklinde bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.